Reanimatie met AED voor volwassenen

REANIMEREN KUN JE LEREN !

algoritme nrr 2016-2Jaarlijks worden zo’n 15.000 – 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. In de afgelopen 10 – 15 jaar is veel onderzoek gedaan naar het toepassen van de reanimatie met gebruik van de Automatische Externe Defibrillator ( AED ). De AED is een apparaat dat ingezet wordt bij de reanimatie om de levensbedreigende hartritmestoornis ventrikelfibrilleren te kunnen behandelen. Belangrijk om te weten is dat in meer dan 80% van die gevallen een familielid, een kennis, collega of iemand uit de buurt daar getuige van is. Wanneer er in die tijd geen reanimatie met gebruik van een AED wordt toegepast, neemt per minuut de overlevingskans met 10% af. Beseffende dat ambulances in Nederland een gemiddelde aanrijtijd hebben van 8 – 10 minuten. Door het juist toepassen van de reanimatie met gebruik van de AED is in de afgelopen 10 – 15 jaar het aantal patiënten dat het ziekenhuis goed verlaat (soms met een minimale beperking) gestegen van minder dan 10% ( in het jaar 2000 ) naar ruim 25% nu. Dat betekent dat de overlevingskans hierdoor ruimschoots is verdubbeld. Om die reden wil REOB-Opleidingen Didam ook in uw buurt reanimatiecursussen starten met gebruik van een AED.

Krijg ik een officieel certificaat ?  Ja u ontvangt na afloop van de cursus een officieel certificaat. De instructeurs die de cursussen verzorgen zijn gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad.

Hoe lang duurt zo’n cursus ?  De basiscursus wordt in een dagdeel ( ochtend, middag of avond ) van 3 verzorgd. De jaarlijkse herhalingslessen worden verzorgd in een dagdeel van 2 uur.

Wat kost zo’n cursus ?  De basiscursus reanimatie met gebruik van de AED kost € 37,50 p/p inclusief lesmateriaal en certificaat. De jaarlijkse herhalingsles kost € 22,50 p/p De prijs is ook afhankelijk van een eventueel te huren leslocatie.

Waar kan ik mij opgeven ?  U kunt zich opgeven door onze aanmeldingskaart ( REANIMEREN KUN JE LEREN ) in te vullen of door het contact-formulier in te vullen op onze website.

Locatie van de cursus ?  Dit wordt in overleg met de klant bepaalt.

Reanimeren kun je leren