Eerste Hulp in de sport

Sporten is op zich een zeer gezonde activiteit. Actieve sporters leven over het algemeen langer dan niet-sportende mensen. Toch krijgt een aantal sporters onvermijdelijk met een sportletsel te maken. Ongeveer 28% van de blessures wordt veroorzaakt door het voetbal, = ruim 420.000 blessures per jaar. Zaalvoetbal geeft ongeveer 5.600 blessures per jaar.

TOP 6 in de sportletsels:voorpagina-website

  1. Verstuiking
  2. Ontwrichting
  3. Spierscheuring
  4. Peesscheuring
  5. Tennisarm / Meniscusletsel
  6. Hoofdletsel

Eerste hulp heeft een zeer belangrijke functie bij het beperken van de schade die sporters tijdens het sporten op kunnen lopen. Goede eerste hulp kan erger voorkomen. Om adequate eerste hulp te kunnen verlenen is het belangrijk om inzicht in het ontstaan en behandeling van letsels te hebben.

De cursus Eerste Hulp bij Sportongevallen is samengesteld door het Oranje Kruis en de KNVB. Naast het volgen van een cursus is het ook mogelijk om Eerste Hulp bij Sportongevallen te ontvangen in de vorm van een thema. Hierbij worden onderstaande onderwerpen globaal behandeld en worden van sommige onderwerpen demonstraties gegeven. Wat zijn de onderwerpen op zo’n avond:

  1. De vijf belangrijke punten in de hulpverlening
  2. Herkennen van de verschillende wonden en de behandeling daarvan
  3. Letsels van spieren, pezen en gewrichten
  4. Botbreuken en ontwrichting
  5. Hoofdletsel
  6. Het vervoer van een sporter over korte en langere afstand
  7. Hoe geef je steun en rust aan het letsel

REOB-Opleidingen Didam heeft dus enige jaren geleden de cursus met succes omgezet  in een thema-avond Eerste Hulp bij Sportongevallen. Deze avond wordt op uw sportclub verzorgd. Na afloop van deze avond ontvangt de sportclub een certificaat van deelname; Eerste Hulp bij Sportongevallen.

De kosten voor deze thema-avond ( 3 uur durend ) bedraagt € 175,00 ongeacht het aantal aanwezige personen.

Alle vernoemde prijzen zijn excl. 21% BTW